DIRECT NAAR:
Home
Inkomensbelasting
Hardeboom Actueel
Nieuwsoverzicht
Inloggen loondossier
INLOGGEN

Belastingplan 2016 - bijtelling auto van de zaak

TrabantDe Belastingplannen (Autobrief 2) van staatssecretaris Wiebes van Financiën vermelden de wijzigingen in de bijtelling van nieuwe auto's en wel als volgt:
 
•    De 4% bijtellingscategorie voor volledig elektrische auto's blijft bestaan. (Vanaf 2019 geldt dat percentage voor zover de catalogusprijs niet meer is dan € 50.000.)

•    Voor plug-in hybrides tot en met 50 gram/km CO2-uitstoot loopt de bijtelling op van 15% in 2016, via 17% in 2017 en 19% in 2018 naar het standaardtarief van 22% vanaf 2019. Het gaat daarbij steeds om auto's die in die jaren nieuw worden aangeschaft.

•    Alleen in 2016 is er nog een kortingscategorie voor zuinige benzine- en dieselauto's van kracht: bij een CO2 uitstoot van 51 tot en met 106 gram/km geldt een bijtelling van 21%.

•    Vanaf 2017 vervalt deze categorie voor nieuwe auto's, het standaard percentage van de bijtelling wordt in dat jaar verlaagd van 25% naar 22%.

•    Voor youngtimerrijders (auto's ouder dan 15 jaar) blijft de bijtelling van 35% over de waarde in het economisch verkeer van kracht.

Auto's die voorafgaand aan deze tariefswijziging al tenaamgesteld zijn, houden voor de duur van maximaal 60 maanden (na eerste tenaamstelling) hun bijtellingtarief.

Het betreft hier een opsomming uit de plannen. Uiteraard informeren we u als alles definitief is.


Tags: bijtelling, auto van de zaak, belastingplan 2016, autobrief 2

 

Administratiekantoor Hardeboom in Amersfoort is een all-round kantoor voor boekhouding, administratie, belastingaangifte (zoals inkomstenbelasting en omzetbelasting), belastingadvies, jaarrekening, salarisadministratie, bedrijfsadvies en archiefopslag. Wij zijn aangesloten bij het Register Belastingadviseurs en wij zijn AFAS Expert en een Erkend Leerbdrijf. Onze klanten komen voornamelijk uit de regio's Amersfoort, Soest, Leusden en Nijkerk.

Terug naar nieuws overzicht
Nieuws
Sponsoring
Vestigingen
Vacatures
Over Hardeboom